Късо съединение е причината за огнения ад в Банско?
Късо съединение е причината за огнения ад в Банско? / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив
Късо съединение е причината за огнения ад в Банско?
73585
Късо съединение е причината за огнения ад в Банско?
  • Късо съединение е причината за огнения ад в Банско?

Най-вероятаната причина за нощния пожар в Банско и последвалата експлозия на газова бутилка в автомобил, е късо съединение в постройка, намираща се в непосредствена близост до складова база за въглища и дърва за огрев.

Обектът е собственост на предприемача от Банско Любен Пумпалов.

В момента на пожара в къщичката за пазачите в базата не е имало хора. При лумването на огъня след полунощ, се взривила газовата инсталация на един от паркираните до постройката автомобили, съобщи за Дарик зам.-областният управител на Благоевград Костадин Дурчов.

При гасенето на пожара пострадали огнеборците от местната служба Христо Дурев и Георги Щранков.

Христо Дурев получил наранявания на крака и рамото. Той е в разложката болница, ще остане за наблюдение едно денонощие. С 5 процента изгаряния в столичния институт "Пирогов" е пожарникарят Георги Щранков. Състоянието му е стабилно.

В "Пирогов" са настанени двама банскалии, включили се в потушаване на огъня. С 23 процента изгаряне по тялото е Иван Ковачев. Съгражданинът му Атанас Пармаков е с 21 процента. Двамата не били подходящо облечени и този факт е причинил по-голямата степен поражения по лицата и крайниците им.

Още от зам.-областния управител Костадин Дурчов чуйте в звуковия файл