„Кутията на Дядо Коледа“ вече е в Благоевград
„Кутията на Дядо Коледа“ вече е в Благоевград / Община Благоевград - пресцентър

Превърналата се в традиционна и неразделна част от Коледния фестивал в Благоевград, вече трета година „Кутията на Дядо Коледа“ ще радва най-малките жители на града.

Те ще имат възможност да споделят своите мечтани списъци с подаръци от Белобрадия Старец, пускайки писмата си в специалната червена кутия. Тя е поставена под елхата на площад „Георги Измирлиев“ в областния център, поясняват от Общината.

Инициативата цели да насърчи въображението на децата, а новото тази година е, че освен писма, малчуганите могат да пускат в нея и свои рисунки, които ще бъдат оценени в конкурса „Нарисувай Коледа“.

Специално назначена комисия ще отвори писмата и ще отсее най-оригиналните от тях. Избраните, единодушно от журито, писма ще бъдат предоставени на градоначалника Атанас Камбитов, който ще сбъдне едно от детските желания.

Практиката показва, че освен материални подаръци, децата на Благоевград, в писмата си до Дядо Коледа молят за мир, любов и разбирателство сред хората. В част от писмата в предходните години малчуганите бяха посочили и желани подаръци за своето семейство или приятели.