Кунева с актив в Благоевград и Банско
Кунева с актив в Благоевград и Банско / Sofia Photo Agency, архив

Боян Табутов бе избран за областен координатор на "Движение България на гражданите" в Благоевград, съобщават от пресцентъра на партията. Табутов е председател на Сдружение „Гражданска инициатива за активна демокрация в Благоевград. За председател на общинското ръководство пък бе определен д-р Венцислав Даскалов, а за негов заместник – Елка Апостолова, икономист.

Останалите членове на ръководството са Анна Бистричка – адвокат, Венета Ризова – преподавател по математика, Мая Ангелова – консултант в агенция за недвижими имоти, Иван Шарков – управител на рекламна агенция и Людмил Василев – регионален мениджър продажби в банков клон.

Националният съвет на движението одобри и секретари, които да отговарят за секторните политики. Това са съответно Татяна Кичукова за сектор Икономика, Румяна Докторова-Петрова – за сектор Данъчна политика и финанси,  д-р Александър Сакелариев – Здравеопазване, Светлин Абаджиев – Култура,  Марусия Джельова –  за Труд, социална политика и демография, Емил Дерменджиев – за Правосъдие и вътрешен ред. За доброволците в благоевградската организация ще отговаря Мария Гошева, а за политическите анализи  - Спас Иванов.

Националният съвет на движението одобри също и ръководството в Банско. Негов председател е Иван Докторов, собственик и управител на ИТ фирма, а останалите членове са Людмил Везюв – собственик на семеен хотел, Мая Бистрина – икономист, главен счетоводител, Емил Баряков – занимава се с частен бизнес и Борис Бизев – собственик на семеен хотел.

Днес се очаква да бъдат одобрени и областните координатори и общински председатели още в Габрово, Кюстендил, Ловеч и Монтана, а общински -  в 65 града в областите Благоевград, Бургас, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Пловдив област, Перник, Разград, Русе, Смолян, Стара Загора, София област, Хасково и Ямбол. Това е третата вълна на избор на ръководства по места на „Движение България на гражданите“.