Кръговите кръстовища не са готови, удържат на Агромах до 10 % за всеки ден просрочие
Кръговите кръстовища не са готови, удържат на Агромах до 10 % за всеки ден просрочие / снимка: Община Благоевград

Благоевградската фирма "Агромах" не успя да се вмести в крайния срок за изграждане на двете кръгови кръстовища в града - на улиците "14-ти полк", "Александър Стамболийски" и "Джеймс Баучер, под бившата казарма; както и в района на бившия Завод за механични конструкции - на улиците "Свобода" и "Симеон Радев". 

Съгласно договора двете кръгови кръстовища трябваше да са завършени до днес и ул. "14 полк" да бъде отново отворена за движение на автомобили. 

По-малко е забавянето на кръстовището на ул. "Джеймс Баучер", където вече започва асфалтирането. Очакванията са до три дни обектът да бъде готов. Допълнителни споразумения с фирмата няма да се сключват, информираха от кабинета на кмета Костадин Паскалев.

От утре за всеки ден просрочие на "Агромах" ще бъде начислявана санкция от 0.5 до 10 %, които ще се приспаднат от общата сума по договора.

Удължаване на срока за изпълнение на обекта с пет дни е поискала фирмата за кръговото кръстовище при ЗМК, където са възникнали затруднения във връзка с реконструкцията на ВиК инфраструктурата.

Една от най-натоварените улици в Благоевград, свързваща кварталите "Еленово", "Орлова чука", "Ален мак", "Бялата висота" и село Изгрев с централна градска част, бе затворена на 7 август.

Кръговите кръстовища са заложени в програмата на Общинската администрация - Благоевград за оптимизиране и безопасност на движението. Въведени са алтернативни маршрути за движение на автобуси и автомобили по съответните пътни артерии, съгласувани с органите на КАТ "Пътна полиция".

Докато двете кръгови кръстовища бъдат финализирани, градските автобуси ще преминават по улиците "Полковник Дрангов" и "Рила".

Продължават да бъдат закрити и автобусните спирки по линии номер 7, 10 и 5, като действащи са новооткритите спирки на улица "Полковник Дрангов", при кръстовището с улица "Балкан" и в двете посоки.