Крупни кражби и скандал между адвокатка и лекар в печата
Крупни кражби и скандал между адвокатка и лекар в печата / netinfo

С информация за големия обир в Петрич започва „Вяра” на първа страница. Заглавието е: „Откраднаха 50 бона от касата на “Пътни такси”. Крупният обир е извършен през нощта в четвъртък срещу петък. Сигнал в РПУ-Петрич е подаден на 23 февруари в 7,50 ч от служителя Росен Тасев. При извършения оглед е установено, че в офиса е проникнато чрез взлом. Разбит е двупластов прозорец от ПВЦ дограма. В помещението е имало две каси. В едната се съхранявал оборотът на службата, а в другата имало разрешителни за превоз на товари и пътници. И двата сейфа са разбити, но са отмъкнати само 21 737 евро и 8402 лева. Сумата е седмичният оборот, който в петък трябвало да бъде транспортиран до столичното управление с инкасо автомобил. Много е възможно в удара да участва и служител на “Пътни такси”.

Заглавието в другия ежедневник „Струма” по случая е: „Версията за кражбата на 21737 евро и 8402 лева от „Пътни такси и разрешителни”: Обирът е инсцениран от служител, взломът е невъзможен, тъй като около офиса има винаги хора, изтекла е информация от вътрешен човек кога се превеждат пари в банката.

„Струма” също е актуална с челото си днес: „Хирург нападна адвокатка пред очите на болничния директор Петър Гайдарски”. Заплахите са за прикриване отговорните за смъртта на 3-месечния Дейвид. Статията продължава така: Д-р Тодор Тодоров се нахвърля върху защитничката на семейството на издъхналото след интервенция момченце Мария Георгиева, която заяви вчера: Заплаши ме във връзка с мое дело, депозирам жалба до адвокатската колегия, полицията и прокуратурата, позволи си да оскверни паметта на покойния ми съпруг – началник на РПУ – Благоевград, Благой Георгиев, което няма да му простя никога.

„Струма” слага на първата си страница и информация за три конкурса за красота: „Шерката на шефа на Спешен център д-р Анил Бояпати – Александра, спечели конкурса „Мис Сандански 2007”, Десислава Златкова коронована за „Мис Петрич 2007”, Мариела Руйкова за „Мис Струмяни 2007”. Статията продължава с информацията, че за първи път 10 чаровници от Югозапада ще участват на финалите на „Мис България-Свят 2007”.

И двата вестника пишат за новото назначение на директора на Драматичния театър „Никола Вапцаров” Николай Кимчев, който вече поема и Кукления театър в Благоевград.

Отново заглавие от първа страница на „Струма”: „Седмокласник се хвърли в горяща стая и спаси майка си и 7-годишната си сестричка от смърт”.

„Работим с БСП на изборите, но не и с Причкапов” статията е във „Вяра”, а становището е на общинския лидер на БСД Димитър Урдев и общинския съветник Васил Миладинов. “Абсурдно е да се мисли дори за работа с Лазар Причкапов, като това не е изненада за никого, като се има предвид политиката, която водим от известно време насам. С БСП в лицето на Владимир Димитров и Йорданка Слатинска сме в отлични взаимоотношения и ще работим като екип. Въпреки че Причкапов се кланя на Станишев, едва ли ще даде някакъв резултат”, категоричен е Миладинов.

Друга тема, по която пишат и двата вестника в Югозапада е за проверка на Министерството на отбраната в редиците на СДС-Благоевград. Заглавието във „Вяра е: „Няма доносници в СДС-Благоевград”, „Струма” пише: „В ръководството на СДС – Благоевград няма агенти на ДС”.