Кредитори готвят запор върху сметки на болница Рокфелер
Кредитори готвят запор върху сметки на болница Рокфелер / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
Кредитори готвят запор върху сметки на болница "Рокфелер"
36945
Кредитори готвят запор върху сметки на болница "Рокфелер"
  • Кредитори готвят запор върху сметки на болница "Рокфелер"

Доставчици на лекарства, горива, превързочни материали и консумативи имат намерение да запорират банковите сметки на болница "Рокфелер" в Петрич заради натрупани финансови задължения, с цел обезпечаване на бъдещи вземания, научи Дарик.

Дългът на общинското лечебно заведение към кредиторите е приблизително 2 500 000 лева, пътвърди в предаването "Дарик кафе" петричкият съветник и член на националното ръководство на ВМРО-НИЕ Благой Калъпсъзов. По време на настоящия управител на МБАЛ "Рокфелер", д-р Олег Яков и екипа му, натрупаните финансови задължения възлизат на около 300 000 лева. Неотдавна Общински съвет-Петрич отпусна 70 000 лева за дигитално устройство за модернизиране на рентгеновия апарат, но в крайна сметка парите са похарчени не по предназначение, заяви Калъпсъзов.

"Има реална опасност община Петрич да остане без болница предвид липсата на средства за елементарни медикаменти и огромния дълг към доставчици. Председателят на ОбС декларира готовност за свикване на извънредна сесия за спешно решаване на казуса "Рокфелер", каза съветникът Благой Калъпсъзов.

Още от общинския съветник Благой Калъпсъзов чуйте в прикачения звуков файл