Костов пренарежда кандидатдепутатските листи заради „Единство”
Костов пренарежда кандидатдепутатските листи заради „Единство” / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Костов пренарежда кандидатдепутатските листи заради „Единство”
60734
Костов пренарежда кандидатдепутатските листи заради „Единство”
  • Костов пренарежда кандидатдепутатските листи заради „Единство”

Д-р Илко Семерджиев, който бе посочен за водач за предстощия парламентарен вот от ДСБ в Благоевградска област, обяви, че след подписването на Единната платформа ще има пренареждане на листите.

Семерджиев не изключи възможността да бъдат отстъпени утвърдените до този момент позиции на кандидат-депутатите. Водачите и част от листите бяха определени през месец ноември миналата година.

"Вратите към формацията ще бъдат отворени за всеки, който припознае платформата. Едва тогава ще станат ясни имената на кандидатите за Народноо събрание", каза д-р Илко Семерджиев.

От сдружението са оставили 11 многоманданти избирателни района без никакви листи като заявка, че това са места, които биха могли да бъдат попълнени от всички, които споделят принципите на Единната платформа.

„В конструираната листа за Благоевградска област сме определили едва 5 човека от минимум 11. Това е жест на очакване. Ние сме длъжни да се съоборазим с електоралния потенциал. Ако той е по-голям от нашия ние сме готови дори да отстъпим наши позиции", изтъкна Семерджиев.

Бившият здравен министър  допълни, че тези въпроси ще стоят отворени до месец юни, преди провеждането на парламентарните избори.

ДСБ и гражданско сдружение "Единство" поставиха началото на бъдещо общо политическо обединение. Документът, наречен Единна платформа, бе официално подписан на 20 януари от Иван Костов и Надежда Нейнски.

Чуйте още от д-р Илко Семерджиев в звуковия файл