Костадин Тасев: Сашко още не е излекуван, не дават да го виждам
Костадин Тасев: Сашко още не е излекуван, не дават да го виждам / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
Костадин Тасев: Сашко още не е излекуван, не дават да го виждам
39531
Костадин Тасев: Сашко още не е излекуван, не дават да го виждам
адвокат Пламен Петков
  • Костадин Тасев: Сашко още не е излекуван, не дават да го виждам
  • адвокат Пламен Петков

Костадин Тасев от Сандански, който лежа повече от година в ареста заради сексуално насилие над родния си син Александър, е с повдигнато ново обвинение по член 149 от Наказателния кодекс.

Делото срещу Тасев вече е по глава "Разврат" и е подсъдно на Окръжната прокуратура в Благоевград. Този текст в наказателния закон предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години, каза адвокатът му Пламен Петков. Новото обвинение е за умишлен опит да проникне с полов орган в детето, а не както преди месеци за системно хомосексуално насилие.

"Не дават да виждам Сашко. Той стана на три години и половина. Сега е в център за медико-социални грижи в София", каза в интервю за Дарик уличения в тежкото престъпление Костадин Тасев. Той напусна килията на следствието в Сандански преди дни и сега е с мярка за неотклонение "подписка".

"Искам да ходя при Сашко поне всяка седмица, но ми казват, че не мога да го посещавам. Не дават и да бъде настанен временно за отглеждане от моя вуйчо. Детето ми ще бъде под грижите на държавата до навършване на 5-годишна възраст с разпореждане на Районен съд - София. Защо Сашко да не е у дома си, аз не съм лишен от родителски права. Детето все още се изхожда в торбичка през корема, защо не могат да го излекуват толкова време, дали пак съм го изнасилвал", пита Костадин Тасев.

Обвиняемият Тасев заяви, че никога, дори и през ум не му минавало да се гаври и насилва момченцето си. Той е без работа, тъй като никой не желае да го наеме след напускане на арестантската килия. Разчита единствено на адвокатите си от София Ирен Цветкова и Пламен Петков, които поеха защитата му без пари.

"Няма доказателства, че бащата е извършил вмененото му престъпление. Сегашното обвинение е четвърто от задържането му през февруари миналата година към този момент. Ще искаме по делото да се извършат нови експертизи, които да докажат, че Сашко действително е едно болно дете, а не като твърдят в предходното си заключение 11 медици, част от които са лекували или продължават да лекуват детето. В началото на седмицата внесохме искане в Отдела за закрила на детето за даване на разрешение  за свиждане между Сашко и Костадин", казаха адвокатите.

Какво още казаха пред Дарик Костадин Тасев и адвокат Пламен Петков, чуйте в звуковия файл