Костадин Паскалев: След мръсната кампания дойде и купуването на гласове
Костадин Паскалев: След мръсната кампания дойде и купуването на гласове / netinfo
Резултатите от изборите в Благоевград са закономерни и показаха, че след мръсната кампания последва кампания за незаконно стимулиране на избирателната активност. Това обяви кандидатът на БСП за кмет на Благоевград Костадин Паскалев. Той ще се яви на балотаж за кметското място в неделя.

„Резултатите ни показаха, че аргументите са по-силни от компроматите, но не и от парите”, каза Костадин Паскалев.

Кандидатът на БСП обяви, че ще продължи с кампанията си в същия стил, с чест и достойнство.

„Ще разчитаме на хората, които досегашният кмет Лазар Причкапов манипулира, представяйки се за ляв кандидат. Съвместната работа на Лазар Причкапов и Радослав Тасков обаче доказа обратното”, каза още Костадин Паскалев.

Той обяви още, че очаква 75% от подкрепилите Лазар Причкапов на първия тур да гласуват за БСП на балотажа.

„Разчитаме на благоевградчани, разчитаме на това те да се събудят и да вземат решение в неделя дали искат да имат кмет или кукла на конци, контролирана от неясни икономически интереси. От техния избор зависи бъдещето на Благоевград”.

Сигналите, които постъпиха в полицията в Благоевград и фактът, че бяха арестувани над 21 човека говорят за опити за купуване на гласове в общината, смята кандидатът за кмет.

„Социологическите прогнози от 13% до реални 28% говорят за сериозна интервенция”, каза още Костадин Паскалев.

"Мога да провокирам продавачите на съвест да искат не по-малко от 200 лева на глас. Надявам се по този начина да поставим и проблеми на финансиращия орган", заяви още Костадин Паскалев.