Костадин Хаджигаев: Повече няма да стъпя на стадиона
Костадин Хаджигаев: Повече няма да стъпя на стадиона / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив
Костадин Хаджигаев: Повече няма да стъпя на стадиона
30648
Костадин Хаджигаев: Повече няма да стъпя на стадиона
  • Костадин Хаджигаев: Повече няма да стъпя на стадиона

Ако някой иска в Благоевград да няма футбол, то това не сме ние, заяви пред журналисти председателят на Общинския съвет и областен координатор на ГЕРБ Костадин Хаджигаев. Коментарът на парламентарния председател е по повод внесения за обсъждане на утрешната сесия доклад за одобряване на парцеларния план на външния водопровод на стадион "Христо Ботев", изготвен от Комисията за контрол решенията на Общинския съвет. 

Целта на доклада е да се установи чия е отговорността за незаконно изградения водопровод, ползван за поливните нужди на терена, и има ли вина Общинска администрация, обясни Хаджигаев. Никой досега нямаше доблестта да каже: "Да, водопроводът е незаконен", изговориха се много неща срещу нас и най-лесно беше да сложим лепенката, но не го направихме, а сега стадионът се затвори заради 30 000 лв. дългове, смята той. Според него буди недоумение фактът, че гласуваните в общинския бюджет 250 000 лв. за ремонт на съблекалните и оградата не се инвестират.

Интересно ми е каква ще бъде реакцията на футболните фенове и на фенклуба на ПФК "Пирин Благоевград", каза Костадин Хаджигаев. Защо дадохме 1 млн. лв. за стадиона, за тревното покритие поддръжката е 100-ина хиляди лева и ако никой отбор не ползва игрището, по-добре да го направим паметник и да късаме билетчета за туристи, обяви председателят на Общинския съвет.

Костадин Хаджигаев Повече няма да стъпя на стадиона
netinfo

Хаджигаев изрази огорчението си от тълкуването на появявата му на стадиона при откриването на лятната подготовка на отбора: Покани бяха раздадени на повече от 20 човека - кмет, Общинска администрация, директор на полиция, шефове на институции, а единствено аз отидох за откриването на сезона, уточни той.

Повече няма да стъпя на стадиона и няма да се занимавам с тази тема, ако някой си мисли, че може да се оправя, да се оправя, зарече се Костадин Хаджигаев. Според него никой не трябва да се бърка в работата на акционерите в клуба, но и те не трябва да казват какво да правят Общината и Общинският съвет.

Благоевградските съветници ще се произнесат за евентуално дялово участие на Община Благоевград в ПФК "Пирин Благоевград" едва когато постъпи такова предложение, отговори на журналистически въпрос Хаджигаев. Засега ни изпитват като ученици и студенти - какво ще кажем по определени въпроси, нашата работа сме си я свършили, до всички комисии в парламента е изпратен въпросник. Когато излязат със свое становище, ще имаме яснота по този въпрос, ако трябва и обществен дебат ще предизвикаме, каза още Хаджигаев. 

Моето лично мнение е, че Общината трудно ще стане акционер, пък и законът не го позволява. Единственото, което можем да направим, е да помагаме на клуба, както досега, но и акционерите трябва да се разберат помежду си и да не прехвърлят вината на "чужда глава", препоръча Костадин Хаджигаев.