Костадин Хаджигаев - официален гост на училищния празник във II ОУ
Костадин Хаджигаев - официален гост на училищния празник във II ОУ / снимки: ГЕРБ - Благоевград

Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и председател на Общинския съвет Костадин Хаджигаев беше официален специален гост на тържеството по случай откриването на новата учебна година във Второ ОУ „Димитър Благоев”.

Съдбата на Костадин Хаджигаев е тясно свързана с учебното заведение. Той е бивш негов възпитаник. През училището е преминал синът му Върбан, а в момента там се обучава и дъщеря му Антоанета.

Пред 55-имата първокласници, техните родители и близки, както и пред всички ученици и учители Хаджигаев отправи специален поздрав.

Костадин Хаджигаев  официален гост на училищния празник във II ОУ
netinfo

„Едни от най-хубавите ми години са минали в това училище. Когато аз бях ученик, нямахме компютри, телефони, плазмени телевизори и всичко, което имахме да решаваме със съучениците ми, го решавахме тук, в училищния двор. Най-запомнящите се години от детството ми минаха тук и спомените, нахлуващи когато вляза в училището, или когато минавам оттук, са ми много мили и скъпи", заяви председателят на местния парламент.

За мен е особено важно, че сега децата учат в училища, които имат такъв хубав вид, като 2 ОУ, за което заслуга имат и директорът, и учителите. Искам да се обърна и към родителите - въпреки многото грижи, които имаме днес, нека обръщаме повече внимание на децата си, защото те имат нужда от това, нека да говорим с тях, да ги изслушваме и напътстваме, а пък те да ни радват”, каза още в словото си Костадин Хаджигаев.