Костадин Хаджигаев: Аз съм гарант за назначенията в Пиринско
Костадин Хаджигаев: Аз съм гарант за назначенията в Пиринско / Дарик - Благоевград, Елина Христова
Костадин Хаджигаев
21953
Костадин Хаджигаев
  • Костадин Хаджигаев

Назначенията на ръководители на държавни институции и учреждения в Пиринско задължително трябва да са партийни, за да има кой да поеме съответната отговорност за свършената работа, заяви на пресконференция областният лидер на ГЕРБ и председател на местния парламент в Благоевград Костадин Хаджигаев.

Над 300 предложения за ръководни постове, изпратени от общински и квартални организации на ГЕРБ, са приети в партийния офис в Благоевград само през месец август, обяви Хаджигаев, който издаде, че гарант за назначенията в региона е самият той.

Номинациите за директори или управители на държавни служби се разглеждат и гласуват на областно събрание на ГЕРБ в присъствието и на депутатите от региона, като крайната дума има областният координатор, призна Хаджигаев.

За момента изчакваме с нови предложения, тъй като в почти всички министерства и други държавни институции тече преструктуриране, каза Костадин Хаджигаев. По думите му няма смисъл да се предлагат кандидати за постове, които след време може да бъдат закрити.

Ще искаме от всички новоназначени ръководители периодични отчети за свършената работа, категоричен бе Хаджигаев. Той изрази задоволството си от дейността на пиринските депутати от ГЕРБ в Народното събрание.

Още коментари за назначенията в Пиринско чуйте от Костадин Хаджигаев в прикачения звуков файл