Концерти за 100 години свободна Горна Джумая
Концерти за 100 години свободна Горна Джумая / Дарик - Благоевград

На голямата сцена на Камерна опера-Благоевград, солистите и оркестъра на операта ще изнесат гала концерт по случай 40 годишния юбилей на културния институт, който ще бъде посветен на 100 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.

Концертът, който е тази вечер от 19.00 часа, е част от празничната програма за отбелязването на вековния юбилей, а за почитателите на оперната и оперетна класика ще прозвучат фрагменти от оперите „Сватбата на Фигаро”, „Дон Жуан” и „Вълшебната флейта” от Моцарт, „Риголето” от Верди, „Любовен еликсир” от Доницети, „Русалка” от Дворжак, „Кармен” от Бизе.

Програмата на концерта ще включва и фрагменти из оперетите „Джудита” и „Страната на усмивките” от Лехар, „Старият Рац” и „Царицата на чардаша”.

В 17.30 часа днес на площад „Македония”  Биг Бенд – Благоевград ще изнесе празничен концерт за жителите и гостите на града. Той е част от празничната програма за честванията по повод 100 години от Oсвобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония  и присъединяването им към Майка България.

За доброто настроение на благоевградчани ще се погрижат диригентът Борис Янев и солистите Христина Палева, Милан Георгиев, Деница Маринова и Яница Рагева.