Концерт и литературна среща в Благоевград
Концерт и литературна среща в Благоевград / снимка: Дарик-Благоевград, архив

Деца от Центъра по изкуствата ще изнесат клавирен концерт „Пиесите за децата в творчеството на композиторите П. Хаджиев и Ал. Райчев” в  кв. „Вароша”.
В открития урок-лектория учениците от класа по пиано с преподавател Анита Богданова ще разкажат за живота и творчеството на композиторите Парашкев Хаджиев и Александър Райчев. Като признание за таланта и културните им деяния, млади таланти ще изпълнят и произведения от сборници, издадени от композиторите.
Концертът е посветен на годишнините на двамата композитори – 100 г. от рождението на Парашкев Хаджиев и 90 г. от рождението на Александър Райчев. Началото е от 16.30 часа.

От  11.00 часа в къща „Литература” ще се проведе литературна среща „Приказки чудновати за неща познати”. На литературната среща предметите ще бъдат превърнати в приказни герои и ще оживеят в словото на малките творци. Талантите от класа по литературно творчество към Център по изкуствата, ще споделят с публиката своите творби за обикновените неща от бита. Целта на техните истории е да се замислим, че зад видимите неща винаги можем да открием невидимото, което осмисля нашето битие.