Компютър и бебешки дрешки за АГО от Община Гоце Делчев
Компютър и бебешки дрешки за АГО от Община Гоце Делчев / netinfo

Ръководството на Община Гоце Делчев спази традицията и посети днес Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ „Иван Скендеров” Гоце Делчев, за да поздрави всички работещи там с техния професионален празник – Деня на родилната помощ.

Зам.-кметът на общината Богдан Боцев поздрави с цветя всички лекари, акушерки и санитарки, работещи в отделението, като им пожела да бъдат здрави, щастливи и все така всеотдайни в своята работа.  И тази година, община Гоце Делчев направи подарък на отделението – компютърна конфигурация, която е крайно необходима за нормалната работа на лекарите и акушерките, както и 30 комплекта дрешки за обличане на новородените бебета.

Традицията да бъдат измити ръцете на лекарите в отделението от жена, която е родила детето си наскоро и тази година бе спазена. Честта се падна на Нина Димитрушева, която през месец октомври миналата година е родила сина си Георги.

През миналата година в гоцеделчевската болница са се родили 582 деца, а от началото на 2015 до вчера – 40. В чест на своя празник, днес лекарите и акушерите помогнаха за появата на бял свят на още две бебета, съобщават от пресцентъра на общинска администрация.