Навсякъде в курорта Банско се усеща, че Новата година е на два дни разстояние. Улиците са пълни, пистите също, ресторантите и те. И всеки крои планове. Най-често в тях влизат механите.

На 31-ви ще бъдем в механа, с може би традиционна музика, храната също най-вероятно ще е такава. Предполагам ще изкараме приятно. Цената е около 160 лева някъде. От 100 до 200 лева са цените на кувертите зависи вече категориите и какво предлагат”, разказа турист, предава NOVA.

„Нормално, за такъв курортен град, все пак зимен, световно известен, така че нормално, предполагам че всеки който е дошъл, е останал доволен. А и виждаме, че много хора има”, добави друг турист избрал да посети Банско за празниците.

Костадин Мутафчиев, управител на механа заяви" „Мисля, че тези които предлагат качествена услуга, лесно се пълнят по Нова година, така че нямаме притеснения. Кувертите са средно между 150 и 200 лв”, добави той.

За чужденците Банско продължава да е приятна, евтина и силно предпочитана дестинация.

„Дойдохме точно преди Коледа, и ще останем до 1 януари. В новогодишната нощ ще сме в хотел, обожаваме Банско, за трета година сме тук, Имаме апартамент тук и не плащаме за настаняване, но пък платихме за самолет, а билетите излязоха доста скъпо. В хотела новогодишната вечеря ще ни излезе по 60 лева на човек”, разказа туристка от Сърбия.
От община Банско обещават ефектно шоу навръх Нова година. Всички в курорта са поканени на площада.
NOVA