Kоледари от ЦДГ Ведрица” първи посетиха кабинета на Савеклиева
Kоледари от ЦДГ Ведрица” първи посетиха кабинета на Савеклиева / netinfo

30 малки коледари „полазиха” на днешния Игнажден председателят на Общинския
съвет в Благоевград Даниела Савеклиева.

Талантливите възпитаници от ЦДГ №1 "Ведрица” бяха първите гости в кабинета на парламентарния шеф. Малчуганите изненадаха ОбС председателя и екипа с празнична програма, специално подготвена от децата за коледно-новогодишните празници.

Момиченца, облечени като ангелчета, с елегантни малки кавалери танцуваха прекрасен танц. След това коледари огласиха кабинета с коледарската песен „Стани, нине, господине” и наричаха за здраве и дълъг живот, за берекет и плодородие, за добра и спорна година.

Сурвакарчета спазиха и друга стара народна традиция и сурвакаха с дрянова клонка председателя на Общинския съвет в Благоевград Даниела Савеклиева с думите- „Давай госпожо, гърбина, живо здраво до година, до година, до амина”.

От своя страна пък председателят на ОбС им подари торбички с лакомства.

По време на визитата в кабинета на Савеклиева, гостите от детска градина „Ветрица” поднесоха и пита с паричка. Късметът отреди парчето с паричката да отиде при ОбС председателя.

Даниела Савеклиева пожела общинската хазна да е пълна и през следващата година, за да се благоустроява и развива Благоевград.