Коко Динев официално се оттегли от Вихрен
Коко Динев официално се оттегли от Вихрен / снимка: Гонг

Футболен клуб "Вихрен" ще съществува занапред като общински отбор. Това стана ясно след днешната среща между досегашния президент Константин Динев и кмета на града Андон Тотев.

В ранния следобед на стадиона в Санданки се събраха около 150 от най-верните фенове, които искаха да разберат какво ще се случи с любимия им отбор. На стадиона бяха и всички футболисти, с изключение на капитана Георгиев, Абушев и Радев, които започнаха подготовка с "Локомотив"- Пловдив. На футболистите им бе съобщено как ще се развият нещата занапред, след което всички се разотидоха, без да бъде проведена тренировка.

На стадиона в Сандански се появи бившият изпълнителен директор на тима Добрин Денев- Дробеца. Той обаче категорично отхвърли възможността да започне отново работа във Вихрен. Никой не обяви името на новия старши-треньор, но усилено се говореше, че Йордан Боздански днес ще изведе футболистите за първа тренировка.

"Пирин"-Гоце Делчев не започна днес тренировки, въпреки че именно от 11 януари трябваше да стартира подготовката за пролетния полусезон. Причината за проваленото занимание е заради факта, че футболистите имат да получават пари от ръководството. Според изпълнителния директор Иван Близнаков не може да се говори за бойкот от страна на футболистите. „Имаме организационни неуредици и предпочетохме да започнем тренировки, когато ги решим. До четвъртък всичко ще е наред и тогава викаме играчите за начало на зимната подготовка. Не е хубаво да тренираме под напрежение, затова ще започнем в четвъртък”, заяви Близнаков. Никой в Пирин обаче не бе наясно дали старши-треньорът Йордан Боздански ще премине във Вихрен, както се говори или продължи да води отбора от Гоце Делчев.

Лидерът в западната „Б” група Банско започна подготовка днес с едно ново попълнение. Халфът Пейо Батинов, който за последно игра в Ботев- Криводол ще подсили тима от курортния град. Старши-треньорът Красимир Манолов изведе на терена в комплекс „Пири” 24 футболисти. Голмайсторът на отбора Влади Златинов ще пропусне началото на подготовка, тъй като се възстановява от операция. От клуба спазиха традицията и никой не пожела да коментира дали ще се преследва задължително класиране в „А” група.