Книги и танци на площада
Книги и танци на площада / netinfo

За втора година в Благоевград отвори Панаир на книгата.

Шатрите с книги на всички 16 издателства, които се включиха в панаира, са разположени на площад „Македония“.

Различното на тазгодишното издание е, че освен да закупят книги на преференциални цени, благоевградчани ще имат възможността да се срещнат директно с издателствата и част от авторите на книги.

Книги и танци на площада
netinfo

Петдневният празник на книгата бе открит от Христина Шопова, директор на „Хуманитарни дейности“  и Венка Рагина, председател на Асоциация  „Култура и книжовност“.

„Откриваме второто издание на панаир на книгата в Благоевград, второ означава, че сме на правилния път, че благоевградчани са харесали инициативата и че тя се превръща в традиция“, заяви Христина Шопова.

От своя страна Венка Рагина не пропусна да благодари на кмета Атанас Камбитов и екипа му за добрата организация и професионализъм. „Тази година е по-внушително, по-иновативно, има и по-богата културна програма, което означава, че всяка година инициативата се гради и доразвива“, коментира Рагина.

След официалното откриване празничната програма продължи с музикални изпълнения на Биг Бенд – Благоевград и фолклорна група „Мая“.

В магията на танца присъстващите бяха потопени от клуб по спортни танци „Блясък“ и „Силвана денс“, а третокласници от III ОУ „Димитър Талев“ показаха актьорски талант, като изиграха част от романа на Марк Твен – „Том Сойер“.

Книги и танци на площада
netinfo


Днес на сцената на пл. „Македония“ от 16.00 часа жители и гости на града ще имат възможността да наблюдават едночасова програма с актьорите от днешните постановки заложени в програмата на театралния фестивал „Тара-ра-Бумбия“.

Музикалната програма ще стартира в 17.00 часа и ще продължи до 18:30 часа. Веднага след развеселителната част ще бъде представена книгата „Внезапни улици“, лично от автора й Иванка Могилска.