Кметът Тотев награди достойни личности в Сандански
Кметът Тотев награди достойни личности в Сандански / netinfo
На официална церемония в заседателната зала на община Сандански бяха наградени номинираните граждани от общината в конкурса обявен от кметска администрация „Личност с морален принос към обществото за 2008 година”.

Отличени са личности с различен социален статус и възрастови групи, всички те извършили през годината дейности в услуга на обществото.

Екипът на Планинската контролно спасителна служба в община Сандански бе награден с грамота от кмета на общината Андон Тотев.

Сред наградените е и Виолета Стойчева, собственик на магазин за сувенири, която е предотвратила кражба на чанта с около 2000 лв. от микробус. Снейно съдействие полицията е успяла да залови крадците.

Милка Мървакова, пенсионерка, е другата наградена гражданка, която е намерила и предала на полицията найлонова чанта с около 8000 лева, предназначени за заплати на работници от частна фирма.

Награди получиха и 13 ученици от училищата в Сандански, всичките постъпили благородно, като върнали намерени пари и вещи на собствениците им.