Кметът Паскалев се дадe сам на прокурор
Кметът Паскалев се дадe сам на прокурор / Дарик - Благоевград, Елина Христова

Кметът на Благоевград Костадин Паскалев моли прокуратурата да образува наказателно производство срещу него след като щателно се разследва дали е нарушавал Закона за местни данъци и такси.

Днес Костадин Паскалев е депозирал молба до окръжния прокурор в Благоевград Елка Атанасова, в която той лично настоява да бъде извършена специализирана проверка за евентуално длъжностно престъпление.

"В последните седмици в публичното пространство и в изявления на общинските съветници се отправят твърдения за осъществени от мен и екипа ми закононарушения. В свое изказване председателят на комисията за контрол по изпълнение на решенията на ОбС - Кирил Илиев твърди, че разполага с множество сигнали, доказващи извършени от мен нарушения. Общинският съветник от ГЕРБ Анатолий Антов заявява публично, че съм нарушил член 62 от Закона за местни данъци и такси. В тази връзка Ви моля да се самосезирате и да образувате предварителна проверка относно това дали съм извършил законови нарушения в дейността си като кмет на Благоевград. За целта да изискате от господата Антов и Илиев доказателствения материал, с който те разполагат", пише до окръжния прокурор Елка Атанасова кметът Костадин Паскалев.

Кметът Паскалев се дадe сам на прокурор
netinfo

"Настоявам за Вашата компетентна намеса и разчитам правораздавателните органи да преценяват спазват ли се законите в Република България", се казва в молбата на Паскалев.

Кметът на Благоевград настоява още държавното обвинение да огласи подробно данните от проверката и ако сочените от съветниците Анатолий Антов и Кирил Илиев твърдения не бъдат доказани, прокуратурата да ги накаже по съответния ред за изнесените от тях клевети и обиди в местните медии. Към молбата си градоначалникът е представил и копия от публикувани вече информации с изявления на двамата общински съветници.