Кметът на Якоруда разчиства лични сметки с уволнение на директор на детска градина?
Кметът на Якоруда разчиства лични сметки с уволнение на директор на детска градина? / netinfo

За необосновано закриване на смесена група в детската градина в якорудското с. Юруково, алармираха недоволни жители на селото. В жалба, адресирана до областния управител Владимир Димитров, родители и учители в детското заведение посочват, че за съществуването на въпросната група има достатъчно на брой деца и остават неясни мотивите за взетото решение от страна на местния парламент в Якоруда. 

Има очевидно напрежение между кмета на община Якоруда Нуредин Кафелов и директора на детската градина в Юруково, обяви на пресконференция Владимир Димитров след направена проверка на мястo, ръководена от заместник-областния управител Сюлейман Арунов.

Въпреки предупрежденията и предварително проведения разговор с Нуредин Кафелов, той не беше в Якоруда по време на проверката, като си беше измислил някаква командировка в София, заяви Димитров.  

 

Той допълни, че Кафелов дори заплашил директора на ОДЗ – Вяра Парцова с уволнение, тъй като тя отказала да отстрани от работа съпругата на бившия кмет на Якоруда Исмаил Цикалов, която работи в детското заведение.

В момента е обявен и конкурс за нов директор на детската градина в Юруково.

За мен е непонятно как кмет, избран да решава проблеми на жителите на общината да се занимава с разчистване на лични сметки с политически опоненти, коментира областният управител.

За съжаление Областна администрация може да се ограничи единствено с препоръка до кмета и ОбС за преразглеждане на решението, което вече е било направено, допълни още Владимир Димитров.

За случая директорът Вяра Парцова е сезирала и Президентството, което вече е информирано за развоя на събитията в община Якоруда от областния управител.

Чуйте цялото изказване на областния управител Владимир Димитров по случая в прикачения файл.