Кмет уличи предшественика си в съда
Кмет уличи предшественика си в съда / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
Исмаил Цикалов
48124
Исмаил Цикалов
  • Исмаил Цикалов

Бившият кмет на Якоруда Исмаил Цикалов, който вече е юрист на сбодна практика, застана пред съда в Благоевград като обвиняем по наказателен процес за неправомерно разходване и не по предназначение на 196 000 лева от активите на общинската хазна.

По това обвинение законодателят предвижда до пет години лишаване от свобода.

Цикалов, който бе опонент на Кафелов на тези местни избори, е подсъдим за отклоняване на 196 000 лева, отпуснати за изграждане на подпорна стена и корекция на левия бряг на река Места. Случаят е от  последните 3 месеца на управлението му, в периода 30 юни - 30 септември 2007 година.

Сумата е отпусната целево от Постоянната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи. След като не се стигна до изграждане на обекта, Община Якоруда изтегли банков кредит в размер на 200 000 лева, за да укрепи брега. Това изтъкна в съдебната зала днес разпитаният по делото настоящ кмет на Якоруда Нуредин Кафелов. Именно той сезирал Икономическа полиция и прокуратурата в Разлог за неправомерните действия на предшественика си.

"Съвестта ми е чиста, не съм ощетил Община Якоруда и с лев, напротив, донесъл съм приходи за милиони от спечелени проекти по различни програми. С Нуредин Кафелов сме политически опоненти и това дело е по негова поръчка, но съдът ще реши правилно, както при други несправедливи обвинения срещу мен, заяви Исмаил Цикалов.

Интервю с Исмаил Цикалов чуйте в прикачения звуков файл