Кмет празнува с децата в Струмяни
Кмет празнува с децата в Струмяни / Пресцентър

Детски карнавал с участието на групите от ОДЗ "Патиланци" в село Микрево и филиалите Илинденци и Струмяни, изпълни площада с празничност и усмивки.

Стотици деца от детските градини, към които се присъединиха началните класове на СОУ "Св. Паисий Хилендарски", малките танцьори на читалището в Микрево с ръководители Станислава Панчева и Любомир Марянски и специалните малки участници от Културно-уметническо дружество Бучим от Македония пяха, танцуваха, играха общи хора и празнуваха заедно празника на детето.

Кметът на Струмяни Емил Илиев поздрави най-малките граждани заедно със зам.- кметът Димитрина Николова. Знаменца, понпони, балони, зайчета, принцове и принцеси, гейши, шотландски приказни герои шестваха по площада и на сцената, а професионалният клоун ги накара да се усмихнат, да участват и печелят в смешни игри и състезания.

Празникът завърши с общо хорце и с много настроение, като веселието продължава на Първи юни с колопоход "Аз обичам Струмяни”, който ще тръгне в 9.00 часа от Илинденци, в 9,15 – от Струмяни и ще спре в 10.00 часа в Микрево.

Всички, които желаят, ще се присъединят към инициативата на президента Росен Плевнелиев и ще изпълнят обичаното Вазово стихотворение „Аз съм българче” и ще продължи към Драката.