Клуб Карат откри танцовия сезон
Клуб Карат откри танцовия сезон / netinfo

Пространството на площад”Македония” пред сградата на читалището се изпълни с ритми и звуци на латино музиката и танца. Популярният хореограф Алфредо Торес, който гостува в Благоевград по покана на  танцовия клуб "Карат" при читалище "Никола Вапцаров 1866", включи в обща фиеста на салса, бачата и меренге както танцьорите от Клуб „Карат”, така  и деца от публиката.

Клуб "Карат" откри танцовия сезон
netinfo
С това „Карат” откриха своя танцов сезон и показаха, че с професионализъм  и желание могат да се случват красиви неща. Танцуването според Алфредо Торес не е спорт или аеробика. Той дава за пример салсата, която определя по-скоро като начин на мислене, за практикуващите я, за житейска философия, сравнява я с нашата ръченица или хоро. Това за кубинците е като визитка, като популярното напоследък при българите у нас и в общностите ни по света хоро на песента „Бяла роза”. Кубинците са създатели на салсата, но световни шампиони на салса в спортните танци са ставали и представители на България, Русия, Италия, САЩ, допълва Торес.

Алфредо Торес много харесва България, тук работи от години, има  собствена школа за танци, често е жури или инструктор в танцови телевизионни формати. Сега заминава за Виетнам, където ще бъде също член на жури във виетнамски вариант на "Денсинг старс".