Киша, затоплянето продължава
Киша, затоплянето продължава / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

Днес ще е предимно облачно, но по-топло, с дневни температури между 4 и 9 градуса. По-топло ще бъде в източните и югоизточните равнинни райони, където снежната покривка бързо ще се топи. Все още на отделни места, главно в Северна и Североизточна България е възможно да превали, предимно слаб дъжд.

В петък по-значителна облачност ще има сутринта, на отделни места ще превали слаб дъжд, но в следобедните часове слънцето ще се показва на повече места, ще продължи да се затопля и дневните температури ще са между 5 и 10 градуса, на места в Югоизточна България - до 14 градуса. Ще духа слаб югозападен вятър.

В събота ще има разкъсана облачност до слънчево време на места. Дневните температури няма особено да се променят и ще бъдат между 5 и 10 градуса. В планините ще е с разкъсана облачност, до слънчево, във високите части ще има повишена лавинна опасност. Вятърът ще се преориентира от запад-югозапад и ще бъде слаб.

В неделя времето ще остане без съществена промяна, с разкъсана облачност, на много места до слънчево. Дневните температури остават без промяна между 5 и 10 градуса, вятърът ще се преориентира от северозапад и ще бъде слаб. В планините остава висока лавинната опасност заради затоплянето, в гористите части ще е подходящо за туризъм.

В понеделник промяна на впланиниремето не се очаква.