Кемпеса остава в килия за обира в ЦКБ
Кемпеса остава в килия за обира в ЦКБ / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Благоевградският съдия Илияна Стоилова отказа да измени мярката "задържане под стража" на обвинения в кражба на 1 300 000 лева от трезора на Централна кооперативна банка Стойне Ставрев, известен като Кемпеса.

Арестуваният през месец юли Ставрев поиска да бъде пуснат на свобода под парична гаранция и изтъкна, че никой от разследващите към този момент не провежда процесуални действия и разпити с него. Кемпеса, който е от Перник, бе задържан на 17 юли в хотелски комплекс в Несебър, след като бе обявен за общодържавно издирване. Той е обвиняем за обира в благоевградския клон на ЦКБ.

На 26 февруари тази година Стойне Ставрев сключил договор за ползване на сейф в бaнковия офис на ул. “Васил Левски” в Благоевград с фалшива лична карта на името на Страхил Радовски. За четири месеца успял да задигне 1 300 000 лева и златни бижута от сейфове на благоевградчани. При обиск на дома на майката на Ставрев - Елена, антимафиоти открили ключове и договор за наем на банкова касета в ДСК - София, където държал 30 000 евро.

В хода на разследването стана ясно, че от обира са пострадали 7 клиенти на банката, а най-засегнати са собствениците на колбасарската фирма "КФМ"- Тодор Наков и Тонка Трайкова, които съхравявали в банкови касети 300 000 евро. Сред ужилените са благоевградчаните Димитър Пъдарев, Костадин Калинов и Димитър Ангелов, съхранявал в трезора 18 000 евро и 25 000 лева. Кемпеса ще обжалва определението за постоянен арест, постановено от съдия Илияна Стоилова, пред софийския апелативен съд.