“Карлсберг - единствен кандидат за хлебозавода в Благоевград
“Карлсберг - единствен кандидат за хлебозавода в Благоевград / netinfo

Фирма “Карлсберг – България” АД е единственият кандидат да закупи обявеното за продажба благоевградската фирма "Хляб и хлебни изделия" ЕООД. Това стана ясно след проведена открита процедура за продажба на 3 377 дяла, представляващи 100% от капитала на търговското дружество.

Днес в сградата на Община Благоевград бе отворена ценовата оферта на "Карлсберг - България". Предложената цена от датския концерн е с 1 лв. по-висока от обявената начална тръжна стойност - 2 309 000 лв. без ДДС. 

Шестчленна комисия, председателствана от Костадин Шумантов - директор на Дирекция "Финансово-стопански дейности и управление на собствеността", ще предостави протокол и мотивирано решение за резултатите от открития конкурс за одобрение на кмета на Община Благоевград Костадин Паскалев.

До поредното провеждане на конкурс за продажба на благоевградското дружество се стигна след решение на Общинския съвет, като определената минимална конкурсна цена след актуализацията на приватизационната оценка бе намалена с 808 000 лв.  Сумата не включва стойността на терена.

На първите два конкурса, проведени на 18 декември 2008 г. и на 12 февруари тази година, не се явиха кандидати.