Камбитов: За година ще направим повече от предишния мандат
Камбитов: За година ще направим повече от предишния мандат / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Силната част на бюджета на Благоевград за настоящата финансова година е, че е много реалистичен, коментира кметът Атанас Камбитов.

Заложените парични средства са въз основа на задълбочен анализ. "Бюджетът не е кух, както казват някои представители на местния парламент. Тази година, с този бюджет, ще направим повече неща, отколкото са направени в предишния мандат", категоричен е градоначалникът Камбитов.

Общинската администрация няма да изпадне в неплатежоспособност, няма да се наложи да тегли кредити, защото има резерви. Ще се работи по множество проекти по европрограми. Имаме за финасиране в тазгодишния бюджет 736 000 лева, коментира Атанас Камбитов.

25 000 000 лева ще влязат в хазната на Благоевград по проекти. Сред дейностите, които започват, са реконструкцията на ВиК-мрежата по улица "Пейо Яворов", продължаване на проектите по енергийна ефективност – саниране на детски и учебни заведения, ремонт и оборудването на специализирата болница за онкологични заболявания.

Кметът Камбитов посочи, че приоритети в бюджет 2012 са запазването на цените на услугите и таксите, които плащат жителите на общината, газифицирането на 8 детски градини и реконструкцията на уличната мрежа в квартал "Старо Струмско" и селата. Предстои реконструирането на 44 000 квадратни метра улична настилка.

Тази година са заложени пари и за основна реконструкция на зала "22 септември" - 100 000 лева. Идеята е залата да стане мултифункционална – да се ползва за изложби, конферентна зала, за нуждите на Общинския съвет в Благоевград.