Камбитов с дарове за бебе 2013 и акушери
Камбитов с дарове за бебе 2013 и акушери / Пресцентър

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов награди лично първото бебе за 2013 година на Благоевград. Това стана на церемония днес, послучай Деня на родилната помощ.

Малкият Живко Петров проплака в родилното отделение на МБАЛ-Благоевград в първите мигове на 2013 година.

Момченцето се роди с ръст от 52 сантиметра и тегло 3,3 килограма.

Градоначалникът Камбитов посети дома на младото семейство и връчи грамота на щастливите родители, като ги зарадва и с напълно оборудвана детска количка. Камбитов връчи грамота и на акушерката Снежана Христова, която е асистирала на д-р Баракова при раждането на малкия Живко.

По стар български обичай, майката на бебе 2013 изми ръцете на своята акушерка, с чиято помощ рожбата й  пое първата си глътка въздух.

Камбитов изпрати подаръци и на медицинските служители от Акушеро-гинекологичното и Неонатологичното отделение в благоевградската болница по повод днешния им професионален празник.

Акушерите, гинеколозите и санитарите получиха кошници с дарове, букети от цветя, юбилейни календари и нови кърпи, както традицията повелява. Лекарите и помощният персонал изразиха благодарност лично към кмета Камбитов и към община Благоевград, за проявеното уважение и засвидетелстваната почит към значимата им професия и обществен дълг.