Камбитов гостува на първите бебета за 2014 г.
Камбитов гостува на първите бебета за 2014 г. / netinfo

Количка за близнаци, дрешки и поздравителен адрес получи семейството на първите родени бебета за 2014 година в Благоевград от кмета на общината Атанас Камбитов. Родителите на Александра-Електра и нейната сестра Теодора-Кристина посрещнаха градоначалника в дома си и разчупиха питка за здраве.

Камбитов гостува на първите бебета за 2014 г.
netinfo

От своя страна Камбитов пожела момиченцата да растат здрави и щастливи, за да радват своите родители. Той подчерта, че от Общината се стремят да подсигурят добри условия за децата в града и обеща да бъдат изградени още детски заведения и площадки. След като връчи подаръците на първите бебета за 2014 г., Камбитов посети АГО на благоевградската болница и подари хладилник, в който ще се съхраняват лекарствени продукти. Поводът за дарението е Деня на родилната помощ, който отбелязваме днес.

Камбитов гостува на първите бебета за 2014 г.
netinfo

Традиционно в родилното отделение бе извършен и ритуалът "измиване на ръце". Той бе направен от Силвия Владимирова, която пред дни се е сдобила с третата си рожба и акушерката Ани Атанасова.

Камбитов гостува на първите бебета за 2014 г.
netinfo

Освен това в програмата взеха участие и певческа група от пенсионерския клуб в село "Еленово", които поздравиха персонала на АГО, начело с началника с д-р Огнян Митев, с изпълнение на македонски песни.

В Деня на родилната помощ първото бебе, което проплака в родилното в Благоевград е момиченце. Малката госпожица се роди към 10.00 часа тази сутрин, като се очаква този следобед да бъде изродено поне още едно бебе, казаха от персонала на отделението.