Калъмбов вкара в сблъсък наематели на клуб Джулиани
Калъмбов вкара в сблъсък наематели на клуб Джулиани / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Частният съдебен изпълнител Шукри Дервиш влезе силово в благоевградския парти клуб "Джулиани" и описа имущество за над 1 000 000 лева, експлоатирано неправомерно от настоящите наематели на заведението - Георги Георгиев, известен като Москвата, Ивайло Василев и Явор Георгиев. Цялото оборудване в дискотеката е притежание на бизнесмените от София Юлиян Тахов, Петър Петров и Иван Иванов, с които собственикът на хотелски комплекс "Ален мак" - Методи Калъмбов, преди дни прекратил договорните отношения за аренда на "Джулиани".

Договорът за наем бил разтрогнат от Калъмбов с мотив, че Петров, Тахов и Иванов не са плащали месечния си наем от 20 000 лева. "Не е вярно, че не сме плащали. Калъмбов укрива умишлено фактурите и счетоводните документи, за да вкара в дискотеката нови арендатори, с които е подписал договор за 40 000 лева месечно. Не стига, че сме лишени от владение и доходи, новите стопани продължават да ползват имуществото ни, за което сме инвестирали повече от милион", каза за Дарик един от изгонените бизнесмени, представител на марката "Джулиани".

За да изземат оборудването в клуба, бившите наематели се сдобили с обезпечителна заповед, изпълнението на която днес бе поверено на съдия-изпълнителя Шукри Дервиш. Въпреки вменената от закона власт, рано тази сутрин Дервиш и ексарендаторите не бяха допуснати в "Джулиани". За оказване на съдействие началникът на Първо полицейско управление Христо Величков изпрати десетима униформени, които разпоредиха на хората на бизнесмена Георги Георгиев да допуснат Шукри Дервиш за извършване на опис и изземване на движимото имущество от дискотеката, разположена в хотелския комплекс на фамилия Калъмбови.