Калоян Ханджийски: Търгуват ОбС още преди вота
Калоян Ханджийски: Търгуват ОбС още преди вота / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Евродепутатът Светослав Малинов заяви в Благоевград пълната подкрепа на десните партии в Реформаторския блок за победа на кандидат-кмета Калоян Ханджийски и участниците в листата за следващ Общински съвет в града.

"Аз съм сигурен, че Благоевград ще се възползва в лицето на новия си кмет Калоян Ханджийски и мнозинството в Общинския съвет, в което ще бъдем част и ние. При всички случаи ще има фрапиращи нарушения. Има голямо спокойствие, една подреденост и вяла кампания. Кандидати отказват участие в дебати", каза на пресконференция днес Светослав Малинов.

"Кмет, който отказва да влезе в дебат, признава, че не заслужава следващ мандат. Слабите кметове бягат от дебат, другите - не", заяви евродепутатът Малинов.



Кандидат-градоначалникът Калоян Ханджийски разкри задкулисни договорки още преди предстоящия вот.

"Търгува се мястото на общински председател. Чуваме, че е обещано на Радослав Тасков, за реципрочната услуга той да помага на Атанас Камбитов. Ние считаме, че ако има нещо такова, трябва да е публично, да се казва пред хората и да бъде честно. Хората искат от кмета повече усилия за привличане на инвеститори, а проблемите им са ниските доходи и липсата на работа. За да има инвеститори трябва да има некорумпирана и работеща община", изтъкна Ханджийски.

"Гласуването на благоевградчани с бюлетина номер 7 е верният избор за реформиране на пагубното за областния център статукво, наложено от досегашната местна власт. Първата ни задача е да спрем презтъпното изтичане на финансови средства от общинската хазна, респективно от джоба на всички нас-данъкоплатците. Ние сме за икономически растеж, прозрачно управление на средствата от ЕС и като цяло - нов стил на работа в общинската и кметската администрации", категоричен е кандидат-кметът Калоян Ханджийски.

Ханджийски и кандидатите за съветници остро заявиха, че е време медийният комфорт на досегашния кмет да спре. Те се обърнха с въпроси към досегашните управници защо не направиха нищо за печеливша експлоатация на природните богатства в общината, каквато е минералната вода. Търсят отговор и на тревожната за бизнеса тенденция за игнориране на инвеститори. Недоумяват и защо са похарчени над 4 милиона лева за обновяване на пътя до село Марулево, в което са останали дузина местни жители, вместо с част от тези пари, да се започне така обещаваното изграждане и благоустрояване на трасето към курортните зони "Бодрост" и "Картала". 

"Нагледахме се на "заря", харчене на пари за халтура, некачествени и непрозрачни дейности по проекти. Хората, с които ежедневно се срещаме, искат хляб, а не зрелищни спектакли. Искат работа и професионална реализация, особено младите, студентите, напускащи ежедневно родните си гнезда в Благоевградско", коментира Калоян Ханджийски.

Реформаторите декларираха за пореден път, че са отбор, който стои на принципите си и няма да изневерят на десните ценности. Целите им са кмет и поне 6-7 съветници в новия ОбС. Готови са за доверието на избирателите в Благоевград и селата за победа на балотаж.

Канидатите за местна власт от листата на Реформаторския блок - Давид Сукалински и Венцислав Кавазов, заявиха, че една от първите задачи след 25 октомври е да поискат пълно разследване за изтъргуваните за стотинки общински земи и пасища. Някои от земите в селските райони са продавани на лица и фирми, близки кметското ръководство, за 1 лев на декар, при определена държавна цена от минимум 6 лева, изтъкнаха от щаба на Калоян Ханджийски.