Калоян Ханджийски: РБ да премине в опозиция
Калоян Ханджийски: РБ да премине в опозиция / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка, архив

Активистите на "Демократи за силна България" в Благоевградски избирателен район първи подкрепиха с декларация националното ръководство на партията за излизане на Реформаторския блок в опозиция.

Те са категорични, че РБ трябва да напусне управленската коалиция и застават изцяло зад лидера си Радан Кънев.

"Ние, членовете и симпатизантите на ДСБ , категорично възразяваме срещу подменената политика и задкулисието, което ясно прозира в отношенията между ГЕРБ и ДПС. Като убедени десни демократи, не можем да приемем да бъдем част от такъв „отбор“, който  нагло и брутално потъпква десните ценности и заобикаля публичния ангажимент към десния избирател. Очевидно, желанието на ГЕРБ, е да служим единственно и само за легатимация на правителство, което не е в състояние да проведе нужните за България  жизненоважни реформи. Eто защо, напълно подкрепяме ръководството но партията си, която избра единствено възможният път да напусне псевдо правителството на  Борисов", се казва в ултимативната декларация.

Декларацията е парафирана от регионалния координатор на партията Спас Тетимов и от всички общински лидери в Благоевградска област - Калоян Ханджийски, Симеон Илиев, Елена Аврамова, Радко Тумбев, Стефан Захов, Милан Памуклийски, Димитър Хаджигеоргиев, Емил Стругов, Любомир Лазаров, Иван Куртов и Николай Иванов.

"ДСБ е за запазване и следване на приоритетите, начертани при учредяване на Реформаторския блок. За да съхраним каузата, трябва да напуснем наложеното от премиера Бойко Борисов управление на статуквото и олигархичните кръгове в държавата. Борисов избра Пеевски пред хората. Загърбиха се обещанията пред избирателите за тотални промени, особено в секторите правосъдие, вътрешна сигурност, образование и социален просперитет, които разписахме като обществена цел в качеството на коалиционен партньор с ГЕРБ", коментира лидерът на ДСБ и общински съветник в Благоевград Калоян Ханджийски.