Калиакра започва контролите с Малеш
Калиакра започва контролите с Малеш / снимка: Gong

Първата контрола за Калиакра през 2011 година ще е на лагера в Югозападна България и ще е срещу Малеш Микрево, който е пети в класирането на Западната Б група. Двубоят е уговорен за 22 януари.

Знае се, че тимът на Калиакра избра Мелник за първия етап от зимната си подготовка. В Мелник футболистите на Тони Здравков ще проведат лагер от 16 до 29 януари. За този период каварненци ще изиграят 3 контроли.

Втората контрола ще е срещу водача в Западната Б група Ботев Враца. Мачът е предвиден за сряда, 26 януари. Третият мач е на 29 януари, събота и отново е срещу тим от Западната Б група. Каварненци ще завършат лагера с мач срещу Вихрен Сандански.

Вторият етап от подготовката на Калиакра ще премине в Каварна, като отборът ще се включи в ежегодния турнир Албена-Каварна Къп.

Преди от 9 февруари Калиакра да се включи в турнира „Албена-Каварна Къп”, ще проведе контрола на на 5 февруари, събота. Засега се уточнява съперника, но най-вероятно това ще е носителят на Купата на България Берое Стара Загора, който тим ще е на подготовка във Варна.

До първите дни на новата 2011 година сигурните нови в тима от Каварна са вратарят Цветан Димитров, халфа Майкъл Тевия и нападателите Десислав Русев и Даниел Шмедин.

Очаква се и Лъчезар Балтанов евентуално да заиграе в Калиакра, но към този момент няма постигнато споразумение между Левски и Калиакра.

Старши треньорът Тони Здравков събира отбора на 5 януари, а първото занимание ще е на 6 януари на клубния стадион в Каварна.