Калиакра и Пирин взеха по точка
Калиакра и Пирин взеха по точка / снимка: Sofia Photo Agency

Калиакра и Пирин не успяха да си отбележат гол и завършиха наравно 0:0 в интересен и оспорван двубой край морето. Влияние върху развитието от срещата оказа и изгонването на капитана на „орлетата” Георги Георгиев още преди да е изминал половин час игра. С човек по-малко, Пирин очаквано бе по-сдържан, и въпреки че имаше положения и пред двете врати, отборите не стигнаха до попадения.

Най-добрите ситуации пред Благой Макенджиев имаше Иван Атанасов, който няколко пъти стреля добре към вратата на Пирин, но във всички случаи кълбото минаваше покрай гредите. Костов имаше отлични изяви за тима от Благоевград, и направи някои интересни неща пред Господинов, но не успя да донесе повече от точка за Пирин.

Най-спорното положение бе в 54-та минута, когато реферът Станислав Ставров прецени, че топката не е минала гол линията, след като Седула стреля, кълбото се удари в напречната греда и тупна на чертата. Според арбитъра обаче, топката не бе преминала гол линията, и така двубоят си продължи, и накрая завърши, при нулево реми. Така след седем кръга, Калиакра има осем точки, но е един от двата отбора в А група, вкарали най-малко – само три гола. Пирин е със седем точки.