Кабелните оператори сезират СЕМ и Комисията за защита на потребителите
Кабелните оператори сезират СЕМ и Комисията за защита на потребителите / netinfo
"Ще сезираме Съвета за електронни медии и Комисията за защита на потребителите за унизителното искане на бТВ за платено излъчване от 1 септември". Това заявиха на пресконференция днес собствениците на мрежи в Югозападна България, Петър Колев, Христо Бацанов, Велимир Алтънов и Слави Въсенски.

В протестната подписка, която е изпратена до директора на медията, Вики Политова, са се подписали кабелни оператори от Благоевград, Петрич, Сандански, Гоце Делчев, Дупница, Кюстендил и други общински центрове.

Собствениците на кабелни мрежи са категорични, че ако бТВ не коригира искането за плащане по 2.32 лева за абонат месечно, от 1 септември спират ефирната национална телевизия в целия Югозапад. Претенции за платено излъчване са предявили преди дни и от ръководството на GTV, каза управителят на "Телеком-груп" - Благоевград, Петър Колев.

"Имаме намерение да уведомим за действията на бТВ всички техни рекламодатели, които ще загубят медийния пазар в Пиринско", категорични са кабелните оператори.

"Вслучай, че се съгласим на поставените условия, ще бъдем принудени да повишим таксите на нашите потребители с поне 3 лева. Предпочитаме да спрем бТВ, вместо да бъркаме в джоба на абонатите", каза Петър Колев.