Изписват болната от свински грип Магдалена до 2 дни
Изписват болната от свински грип Магдалена до 2 дни / netinfo
Изписват болната от свински грип Магдалена до 2 дни
20151
Изписват болната от свински грип Магдалена до 2 дни
  • Изписват болната от свински грип Магдалена до 2 дни

7-годишната Магдалена Атанасова от разложкото село Баня, която вчера беше приета в Инфекциозното отделение на благоевградската болница с диагноза свински грип,  ще бъда изписана след два дни, заяви министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев, който тази сутрин посети момиченцето.

Визитата му продължи близо час.

„Детето е в много добро общо състояние, лекува се с „Тамифлу”,  то  е заедно с баба си и дядо си, които са в отлично здравословно състояние”, каза д-р Евгений Желев. По думите му здравните лица са действали изключително професионално при лечението на 7-годишната Магдалена.

Изписват болната от свински грип Магдалена до 2 дни
netinfo
В Инфекциозното отделение на болницата в Благоевград е хоспитализиран и 9-годишният Симеон от Сандански, който е бил контактен с болната от грип A ( H1 N1) Магдалена. Двете деца са пътували с един придружител за България с полет от Детройт на 29-и май.

„Симеон няма признаци  на това заболяване, но е изолирано в лечебното заведение превантивно”, подчерта здравният министър.

„Децата не са имали признаци на заболяването по време на полета, което означава, че не са били в състояние са заразят пътниците в самолета”, увери д-р Евгений Желев.


Магдалена е вторият българин, болен от грипа A (H1N1), заболяването й бе потвърдено вчера след  взетите проби в Националната референтна лаборатория.