Изложбата „Премъдростта Божия в творчеството на Борис Георгиев“ гостува в Благоевград
Изложбата „Премъдростта Божия в творчеството на Борис Георгиев“ гостува в Благоевград / Снимка: Община Благоевград
Изложбата „Премъдростта Божия в творчеството на Борис Георгиев“ гостува в Благоевград. Експозицията е на Градска художествена галерия - Варна. Официалното откриване ще бъда на 26 декември от 17.00 часа в залите на РИМ –Благоевград.

Тържественото откриване ще бъде съпроводено от концерт с музика от православния изток на Ансамбъл за източно пеене „Софийски псалти“ и формация „Големите български гласове“. При откриването на изложбата, своето проучване за философията на изкуството на Борис Георгиев ще представи изкуствоведът Пламена Рачева, директор на ГХГ "Борис Георгиев" - Варна.
  
Изложбата е юбилейна и е посветена на 130 години от рождението на Борис Георгиев /1888-1962/, патрон на Градската художествена галерия във Варна.  Експозицията показва творби на художника от фондовете на Национална галерия – София, ГХГ- Варна, документални архивни материали от Централен държавен архив - София, личен архив на Вирджиния Георгиев-Джакомети.
  
Изложбата е съпроводена с богато двуезично издание – луксозна папка с цветни репродукции на произведенията на Борис Георгиев от ГХГ- Варна.

Експозицията ще остане подредена и достъпна за жителите и гостите на Благоевград до 20 януари 2019 година.