Изграждат ВиК мрежа в санданско село
Изграждат ВиК мрежа в санданско село / netinfo
Първа копка на близо 4 км водопровод направи днес кметът на община Сандански Андон Тотев в село Струма, съобщават от кметска администрация. Средствата в размер на 180 хил.лв. са отпуснати от МРРБ.

Обектът ще бъде завършен в кратък срок за около два месеца, като с пускането му в експлоатация питейната вода ще бъде по-качествена. В проекта е предвидено водопроводът да бъде свързан с пречиствателната станция в Сандански.

„ До този момент не сме допускали да има режим на водоподаването, въпреки че нямаше изграден водопровод, недостъгът през летния сезон идваше оттам, че някои стопани използват питейната вода за поливане на отглеждащите се в оранжериите зеленчуци, но да се надяваме, че в бъдеще това няма да стои като проблем, пред жителите на Струма и Лебница", сподели Тотев.

В близките месеци ще буде даден старт на строителството на още водопроводи в селата Дамяница, Ново Делчево, изграждането на водопровод вътрешна канализационна мрежа в село Петрово и Левуново, каза кметът на община Сандански.

Стремим се да подобряваме различните видове инфраструктури, защото една община като нашата с активно развитие на туризма трябва да показва високо ниво и да бъде конкурентна в предлагането на различни туристически пакети, каза градоначалникът.