Издирват трети бос от групировката на Баретата
Издирват трети бос от групировката на Баретата / Дарик - Благоевград

Второ денонощие антимафиоти от системата на полицейската дирекция в Благоевград издирват криминално проявен мъж от Долни Богров, успял да избяга от хотел "Бац" в Петрич. Криминалистите разполагат с оперативна информация, че той е издирван за можество криминални престъпления, потвърдиха за Дарик източници от прокуратурата в Пиринско. От тази сутрин масирана полицейска операция се провежда и тариторията на Сандански.

Мъжът, чието име до този момент официално не се съобщава, е бил отседнал в петричкия хотел, собственост на кабелния бос в южния град Христо Бацанов и на съпругата му Добринка. В хотела той пребивавал заедно с обявения за общодържавно издирване от Софийска градска прокуратура Иван Величков от Горубляне и с Филип Христов-Фил.

По време на специализираната операция, проведена на 8 януари, бяха арестувани само Иван Величков-Горублянския, сочен като дясната ръка на Златомир Иванов-Баретата и Христов-Фил. Третият от търсената от МВР група, успял да скочи от терасата на втория етаж на хотела. Акцията по задържането им ръководил началникът на сектор БОП в Петрич Велизар Йовов.

Лично антимафиотът Велизар Йовов потропал на врата на хотелската стая и още преди отварянето й, извикал на тримата да се обличат, че трябва да ги закарат за разпит в петричката полиция. В този момент от балкона скочили Фил и мъжът от Долни Богров, като последният не е открит въпреки засиленото полицейско присъствие в пограничната община, потвърдиха от прокуратурата в Петрич.

Часове след задържането на Иван Величков-Горублянския, петричките полицаи го транспортирали в София. Заедно с него е предаден и приятелят му Фил. По време на претърсване н хотелската стая е открита фалшива лична карта и други вещи, които също са предадени с протокол на столичната прокуратура.