Издирват още двама за обезобразяването на двете момичета в Благоевград
Издирват още двама за обезобразяването на двете момичета в Благоевград / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Издирват още двама, съпричастни към обезобразяването на двете момичета
23761
Издирват още двама, съпричастни към обезобразяването на двете момичета
  • Издирват още двама, съпричастни към обезобразяването на двете момичета

Криминалистите в Благоевград обявиха за издирване още двама мъже, съпричастни към извършеното тежко престъпление спрямо залетите с киселина момичета Мария Коемджиева и Христина Колджиева от Гоце Делчев. Двете са приятелки и не са в родствени отношения. Мария Коемджиева, по-леко пострадалото момиче, е завършила Югозападния университет в Благоевград, а Христина все още е студентка, съобщиха криминалисти.

Все още експерти не са установили произхода на течността, с която са плиснати двете момичета, каза наблюдаващият прокурор по разследването Ивайло Филипов. На този етап предварителното производство е по член 128 от Наказателния кодекс, който предвижда до 10 години лишаване от свобода, заяви благоевградският прокурор Ивайло Филипов.

Обектът на нападението е била 24-годишната Христина Колджиева, която е имала любовни отношения с един от задържаните тази нощ извършители на престъплението. Ден преди инцидента Христина е депозирала жалба в благоевградската прокуратура срещу бившия си вече приятел. Пред органите на досъдебното производство тя заявила, че един от задържаните я е заплашвал с убийство.

Сред групата арестувани мъже от Дупница и с. Яхиново, е и поръчителят на престъплението, уточни прокурор Филипов. Имената им полицията и държанвното обвинение засега не съобщават заради издирването на другите двама съучастници.

Христина и Мария са били на квартира в дома на преподавателя в ЮЗУ-Благоевград Методи Аслански, съобщиха източници на Дарик. По данни на полицаи, от началото на годината, органи на реда са ходили поне три пъти по сигнал в квартирата на двете момичета.

Инцидентът с момичетата стана тази нощ пред квартирата им на улица "Николай Петрини". Христина първоначално е била приета в болницата в Благоевград, а след консултация със специалисти е била транспортирана в столична клиника с изгаряния на очите. Мария все още е в благоевградската болница.

Бащата на пострадалата Христина - Асен Колджиев, е съдебен заседател в Районния съд в Гоце Делчев. Той работи в "Напоителни системи" в града, съобщиха близки на семейството.

Официалната информация на разследващите, чуйте от прокурор Ивайло Филипов в звуковия файл