Издирват 6-годишно дете от село Микрево
Издирват 6-годишно дете от село Микрево / ОД МВР - пресцентър
Издирват 6-годишно дете от село Микрево
73389
Издирват 6-годишно дете от село Микрево
  • Издирват 6-годишно дете от село Микрево

6-годишно дете от село Микрево е в неизвестност вече пети ден, потвърди пред Дарик кметът на община Струмяни Емил Илиев. В издирването на Иван Синанов са се включили екипи на Национална и Гранична полиция, както и жители на селото. "Още първият ден в акцията се участваха около 60 човека, издирвателните действия продължават и днес, но за съжаление до момента няма резултат", каза Емил Илиев.

По думите му бащата на детето е в тежко психическо състояние, заради създалата се ситуация. "Майката на момчето е по-спокойна, което навежда полицията на други версии", каза още Емил Илиев. За последно детето е видяно след погребение на 20 юни в района на гробищата в "Нова махала".

"Прави се всичко необходимо детето да бъде намерено. Периметърът на издирване непрекъснато се разширява", увери кметът Емил Илиев. Според съседи детето е затворено и некомуникативно.

От полицията в Благоевград призовават всички, които имат информация за детето да се обадят на тел.112 или в най-близкото полицейско управление.

Момченцето е високо около 1.20 метра, със светла коса. В деня на изчезването му е било облечено с червена тениска и светло сини дълги панталони /дънки/.