Издигат Калоян Ханджийски за парламентарен шеф
Издигат Калоян Ханджийски за парламентарен шеф / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Калоян Ханджийски е издигнат за председател на новия Общински съвет в Благоевград.

Решението е на Реформаторския блок, който извоюва на местния вот 3 места в благоевградския парламент.

"Не очаквам, че на първата сесия, която е на 5 ноември, колегите в ОбС ще подкрепят с мнозинство моята кандидатура, но ние по този начин ще докажем за пореден път, че не подкрепяме статуквото и ще разбием наложение модел на управление. Трудно ще му бъде на кмета Атанас Камбитов в този Общински съвет. Ние, а вярвам и други съветници, ще извадим наяве корупционните практики. Готови сме за битка", каза Калоян Ханджийски. 

Калоян Ханджийски прогнозира бързото уволнение на Валери Смиленов, който бе един от кандидатите за кмет на Благоевград, но не успя в надпреварата и стана съветник. Проблеми най-вероятно ще има и за коалиционния партньор в Реформаторския блок Венцислав Кавазов.

Ханджийски коментира на пресконференция днес, че се прави опит за промяна на групите в новия Общинския съвет, като една от групите е от трима, но очаква предложения в посока да станат четирима.

Съветникът Давид Сукалински уточни, че ще държат в ОбС на разписаните ангажименти в предизборната си програма. Паркингът до болницата, пътят към Картала – основен ски център, инфраструктурата на малките квартали, подпомагане навлизането на инвеститори в града, развитие на IT технологиите.

Реформаторите резюмираха и местния вот.

"Тези избори бяха некоректно проведени. ГЕРБ проведе кампания с нашите пари. В бюджета имаше заложени 600 милиона, а сега са само 60”, заяви Калоян Ханджийски.

"Единствено ГЕРБ имаха две шатри по време на кампанията в Благоевград, само те имаха агитационни материали на витрините пред Общината, имаха билбордове на санираните блокове. Всичко това показва, че ГЕРБ е партия, забравила се във властта. Мърльовщина в протоколите - поправяно, драскано, бонуси на учители и детски градини, извънредни заплати на общинари и чиновници в Областната администрация преди изборите. Кметът Камбитов се скри от реалната кампания, скри се от дебата за Благоевград и не намери сили да бъде истински демократ", коментира Ханджийски.