Издават сборник за музея в Разлог
Издават сборник за музея в Разлог / Снимка: Община Разлог
С издаване на сборник ще бъде отбелязана 60-годишнината от съществуването на музея в Разлог. Преди дни бе подписан договор за съфинансиране между Министерството на културата и Исторически музей–Разлог за обнародване на изданието. Общината ще съфинансира начинанието.

В сборника ще бъдат публикувани доклади от кръглата маса, която ще се проведе на 19 септември 2017 г. в малката зала на Народно читалище ,,15.09.1903-1909“. Форумът под надслов ,,Разлог–документи, личности и събития”  ще бъде посветен на юбилея на музея, на 180 г. от рождението на Васил Левски и 105 г. от освобождението на града.

,,Досега историята на музея не е добре проучена и това ще бъде една от основните задачи в този сборник. Затова се обърнахме с молба към Министерството на културата за целева подкрепа за финансиране на сборник, посветен на юбилея. Благодаря и на кмета на община Разлог - инж. Красимир Герчев, който разреши дофинансирането на научното издателство за нашия юбилей”, каза директорът на музея Христина Манова.
М