Избраха инж. Вельо Илиев за зам.-председател на Регионалния съвет за развитие
Избраха инж. Вельо Илиев за зам.-председател на Регионалния съвет за развитие / снимка: Областна администрация-Благоевград

Десетото заседание Регионалния съвет за развитие на Югозападен район за планиране се проведе в Областната администрация в Благоевград.

На заседанието, което откри председателят на Регионалния съвет за развитие и областен управител Костадин Хаджигаев, присъстваха представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, на транспорта и съобщенията, областните управители от региона, кметове и представители на общините от Югозападен район за планиране, съобщиха от Областната управа.

Дневният ред включваше избор на зам.-председател на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район. Членовете единодушно избраха инж. Вельо Илиев – кмет на община Петрич. Определиха се и представители на Регионалния съвет за развитие в комитетите за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка и Оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС.

Представеният проект на Годишна индикативна програма за дейността на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район за 2012 г. бе обсъден и приет.Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа и прилагането и в България бе презентирана от Веселка Добрева - Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Акцентите в стратегията са върху иновациите, които на местно ниво биха подобрили управлението.