Избират за 8-и път  Жена на годината на Благоевград
Избират за 8-и път Жена на годината на Благоевград / снимка: Дарик Благоевград, Десислава Янкулова

От днес стартира процедурата по номиниране за традиционния конкурс „Жена на годината на Благоевград”. Събитието се организира за осма поредна година от Женското благотворително дружество „Македония”.

Церемонията по награждаването ще се проведе в деня на големия християнски празник Благовещение - 25 март.
 
За първи път процедурата по номинирането, освен чрез посочената електронна поща на дружеството- macedonia@mail.bg, ще се извършва и директно в специално изработения за конкурса сайт на адрес: www.jenanablagoevgrad.eu
 
Идеята на конкурса  „Жена на годината на Благоевград” е да бъдат посочени като пример за подражание и наградени по подобаващ начин жени от Благоевград, надарени с великото качество да творят добро, жени, които ежедневно отдават време, професионални  и личностни умения и нерядко и средства, за да помагат на обществото ни да върви напред и да се усъвършенства в името на общото благо.


Носителки на престижната награда „Жена на годината на Благоевград” в досегашните издания на конкурса са  Мими Праматарова - директор на парк Рила (2003), Мария Петрова – председател на Сдружението на родителите на наркозависимите лица (2004), Илонка Чучкова – експерт – счетоводител (2005), Иванка Лалева - журналист във в. “Пирин Труд” (2006), Екатерина Николова -  съдия в Районен съд – Благоевград (2007), Евгения Йорданова – директор на Дом за нашите деца “Св. Николай” - Благоевград (2008) и Здравка Чимева – председател на Сдружение “Движение Ние - жените” (2009).