Избират нов председател на Лекарския съюз в Благоевград
Избират нов председател на Лекарския съюз в Благоевград / netinfo
Ново ръководство на Регионалната колегия на Български лекарски съюз в Благоевград избират днес на отчетно-изборно събрание.

Според запознати, настроенията сред лекарската гилдия в Благоевград са за смяна на досегашния председател на колегията д-р Дафина Тачова.

Критики към дейността й като шеф на съсловната организация в Пиринско отправи и председателят на БЛС д-р Андрей Кехайов, който преди дни обяви на пресконференция в Благоевград, че в националната структура на лекарския съюз е постъпвала некоректна информация от д-р Тачова.

По нейни твърдения здравните работници в областта не желаят да се включат в готвената от БЛС стачка през следващия месец, което не отговаря на истината, обяви д-р Кехайов при посещението си в областния център.

Ще запази ли поста си досегашният председател на Регионалната лекарска колегия д-р Тачова или ще бъде сменена, ще стане ясно на отчетно-изборното събрание на съсловната организация, което е днас от 17.30 ч. в хотел "Езерец".

Според неофициална информация сред кандидатурите за шеф на лекарите в Благоевград е тази на офталмолога д-р Йордан Тумбев, който е член на УС на БЛС. Отчетно-изборно събрание ще започне от 17.30 ч. в хотел "Езерец".