Искат постоянен арест за ученика, насилвал деца
Искат постоянен арест за ученика, насилвал деца / снимка: МВР
Искат постоянен арест за ученика, насилвал деца
33038
Искат постоянен арест за ученика, насилвал деца
  • Искат постоянен арест за ученика, насилвал деца

Районната прокуратура в Гоце Делчев е образувала наказателно производство по член 157 срещу ученика от НПГ "Димитър Талев" в града Мартин Йосифов. На 1 октомври обвинителите ще внесат искане в Районния съд за постановяване на постоянен арест спрямо непълнолетния гимназист, извършил в условията на продължавано престъпление хомосексуални блудствени действия с три 9-годишни момчета.

"Мартин е извършил едно гнусно престъпление и вероятно ще бъде в ареста за дълго време, така че скоро няма да посещава училище. На по-късен етап училищното ръководство ще прецени дали той ще остане в гимназията. До този момент Мартин не е имал противообществени прояви. Имаше доста неизвинени отсътвия, но в девети клас. Успехът му е добър и е напълно нормален възпитаник в НПГ "Димитър Талев", коментира за Дарик педагогическият съветник Мария Георгиева.

Насилваните от мартин деца са ученици в основно училище в Гоце Делчев. Родителите на децата са депозирали жалби в полицията преди дни, но едва тази сутрин е образувано наказателното производство, казаха роднини на жертвите. Според тях децата са изнасилени. Още преди три месеца майката на едно от момчетата е установила, че то кърви, но предположила, че причината е запек.

Още за извършителя на тежкото престъпление Мартин, чуйте в звуковия файл от педагогическия съветник в НПГ "Димитър Талев" в Гоце Делчев, Мария Георгиева