Искат отвод на благоевградски магистрат
Искат отвод на благоевградски магистрат / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Лидерът на РЗС Яне Янев и адвокат Емил Василев поискаха отвод на съдия Иван Шекерлийски от Административен съд – Благоевград по делото за касиране на изборите в община Сандански.

"Никой не оспорва правото на магистрата да реши дадено дело по вътрешно убеждение, но не и преди да са изяснени всички относими факти и обстоятелства, което може да стане единствено след събиране на всички релевантни доказателства. Няма как обаче да се изясни едно дело, когато са отхвърлени практически всички доказателствени искания на жалбоподателя и неговия процесуален представител", коментираха жалбоподателите от РЗС.

"РЗС има данни, че съдия Шекерлийски е заставен да не си прави отвод и да претупа делото така, че да изпълни поръчката, но това скоро ще излезе наяве. Ако той не си направи самоотвод, ние няма да се явим на делото днес, което е насрочено за разглеждане в 13.30 часа. Ще предприемем действия чрез, които ще покажем нагледно корупционни зависимости в Административен съд-Благоевград", посочиха пред медиите от партията на Яне Янев.